Geachte bezoeker,

Bergman & Van Laake splitst zich op na 16 jaar plezierige en voorspoedige samenwerking.

Joost Bergman richt zich sinds 2018 op een functie als conservator in de museumwereld, Marc-Jan zet het Kunstadviesbureau voort.

Deze website zal op termijn vervangen worden door een nieuwe site.

Welkom op de website van Bergman & Van Laake, kunstadviseurs.

In 2003 zijn we begonnen met een internetaansluiting, een grote naslagbibliotheek en een chique visitekaartje. Inmiddels is Bergman & Van Laake gegroeid tot een bedrijf met een bloeiende adviespraktijk en een schare trouwe cliënten.

Als kunstadviseur pur sang hebben we geen voorraad, noch een galerieruimte om kunst te tonen. We maken mensen via foto's attent op kunstwerken en nemen ze vervolgens mee op onze zoektocht. Toch leek het ons verstandig een vaste bezoekplek te creëren in de vorm van een website.

Naast tekst en uitleg over onze werkzaamheden, heeft de website ook een fotogalerij van werken die de afgelopen jaren via ons zijn aangekocht. Een volledig overzicht is onmogelijk, daarom een mooie doorsnede in tijdperk en medium.

De inner circle van Bergman & Van Laake ontvangt al sinds 2003 ons jaarlijks verslag van het bezoek aan ArtBasel. We hebben er voor gekozen om deze teksten integraal op de site te zetten. Er zullen dus ook geen verslagen meer per post worden verstuurd.

De website herbergt ook de digitale database van de Rosetta Collectie, een kunstfonds dat in 2005 door een cliënt in het leven is geroepen.

Via de agenda kunt u zien welke kunstbeurzen wij zoal gaan bezoeken. U bent uiteraard van harte uitgenodigd om ons te vergezellen.

Afsluitend: het klassieke visitekaartje van het eerste uur heeft plaats moeten maken voor een wat frisser, jonger ontwerp. Volwassener van geest, jeugdiger qua uitstraling!